Кунжутне молоко — найбагатше джерело кальцію! Про користь напою мовить «Атланта»

kunzhutnoe-moloko

Марафон обжерливості розбестив нас, нам весь час хочеться всього самого смачного, особливо десертів… При чому тут солодке? — запитаєте ви. Справа в тому, що організм просить солодощів, коли йому не вистачає кальцію! У природі кальцій за смаком солодкий (якщо посадити полуницю в грунт, багатий кальцієм, вона буде дуже солоденька …)

Впоратися з цією згубною тягою, виявляється, допоможе корисний кунжут! Насіння його містить кальцій у великій кількості, і він легко засвоюється організмом.

Кунжут або сезам — це однорічна рослина, в насінні якого міститься безліч мікроелементів і вітамінів. З арамейської мови сезам перекладається, як «масляниста рослина». Про користь насіння кунжуту вперше дізналися жителі Африки, де рослина головним чином і поширена.

Спочатку його використовували в якості присипки для виготовлення козинаків, хлібобулочних виробів і деяких гарячих страв. У східній кухні дрібне насіння до цього часу використовують, як ароматну і смачну приправу для перших і других страв.

У чому ж користь молока, приготованого з сезаму?

Якщо про сезам, як приправу, знають багато, то про його «похідні», у вигляді молока або масла, відомо не всім. Молочний напій відрізняється високим вмістом кальцію. Всього в 100 г продукту міститься до 800-900 мг кальцію. По суті, молоко з сезаму можна вважати «натуральною таблеткою», яка допомагає позбутися деяких недуг.

Калорійність продукту визначається рецептом приготування. Якщо насіння саме по собі досить калорійне: в 100 г міститься 550 ккал, то з молоком справа інша. У класичний рецепт приготування напою входить всього декілька ложок насіння, тому в 100 мл молока налічується від 100 до 150 ккал.

Кунжутне молоко є незамінним засобом для тих, хто хоче позбутися зайвих кілограмів без шкоди для свого організму. Проте, цей напій дуже корисний, адже кунжут — чемпіон за змістом корисних мікроелементів і головним чином кальцію. З’їдаючи 100 г кунжута в день, можна отримати добову норму кальцію. Крім кальцію в напої міститься близько 80% добової норми заліза і магнію, 60% фосфору, натрій, калій, цинк, мідь, марганець, вітаміни В1, В2, В3, В6 і В9.

У кунжутному насінні міститься 25% білка, 65% ефірного масла. У його склад входять гліцериди олеїнової, лінолевої, пальмітинової та інших кислот. У насінні також містяться амінокислоти гістидин і триптофан, вітаміни груп: А, С, Е, РР, пектинові і смолисті речовини, органічні кислоти, слиз, фітостерини, протеїни і розчинні вуглеводи.

Завдяки такому багатому складу, кунжутне молоко корисно наступним:

Відмінно зміцнює кісткову масу, полегшує симптоми остеопорозу.

Крім того, слід зазначити, що корисною властивістю кунжуту є і його здатність виводити з організму шкідливі продукти метаболізму.

Кунжут — сильний антиоксидантний засіб, чим і обумовлені цілющі властивості продукту.

Також він сприятливо впливає на склад крові, контролює її кислотність, збільшує число тромбоцитів, покращує згортання, істотно знижує рівень холестерину, використовується при недокрів’ї і внутрішніх кровотечах.

При ожирінні кунжут покращує обмін речовин і допомагає позбутися кількох кілограмів, в цілому зміцнюючи тіло.

Придатний для лікування шкірних хвороб.

Попереджає розвиток ракових клітин.

Корисний при простудних захворюваннях, зміцнює імунну систему.

Має омолоджуючу дію.

Як і будь-яке насіння, кунжут є відмінним джерелом енергії і корисних речовин.

Заповнює запаси кальцію і запобігає розвитку захворювань нервової системи,

Приготувати цей корисний напій в домашніх умовах дуже легко.

Винятковий рецепт кунжутного молока.

Для приготування напою потрібно залити стакан насіння кунжуту холодною водою на 7-8 годин. У деяких рецептах допускається замочування і на 1-2 години, але молоко вийде набагато смачнішим, якщо кунжут побуде у воді довше.

Після цього злити рідину, трохи промити зернятка. Після промивання кунжуту додати 800-1000 г води і 2-3 столові ложки меду. Отриману масу змішувати в блендері до тих пір, поки вона не стане білого кольору і однорідної консистенції.

Процідити масу через ситечко або марлю від макухи.

Молоко виходить з легким горіховим присмаком, ніжне, солодкувате. Таке молоко можна використовувати для приготування какао, додавати його до кави замість звичайного молока, варити на ньому кашу.

Все це дуже корисно!

Мед, до речі, абсолютно не обов’язковий інгредієнт: його можуть замінити декілька фініків, а можна готувати молоко і зовсім без підсолоджувача. У напій крім фініків можна додавати насіння або горіхи. Відмінна ідея — додати в молоко дрібку ваніліну! Оскільки кунжут сам по собі гіркуватий на смак, для тих, хто любить солодке молоко, в нього можна додавати кокосовий цукор або стевію.

Насправді, рецепт можна вдосконалити на власний розсуд, головне, щоб у нього були включені головні інгредієнти — вода і насіння кунжуту, а в якості наповнювачів можна використовувати і різні сухофрукти, ягоди, горіхи і навіть лікери.

Зберігати приготовлений напій бажано не більше двох днів в холодильнику.

Схема прийому кунжутного молока, для того щоб перемогти тягу до солодкого, заповнити дефіцит основних вітамінів і мікроелементів, а також придбати струнку фігуру, проста: 1 стакан натщесерце вранці, кожен день!

Вже через тиждень будуть помітні неймовірні позитивні зміни!

Макуху викидати не потрібно: її додають у випічку, готують вівсяне печиво з кунжутом. Можна зробити з макухи кунжутну халву: всього-на-всього розмішати кунжутне пюре з медом. Виходить дуже смачно!

Отже, ми з’ясували, що включивши в свій тижневий раціон всього кілька грамів продукту, можна не тільки попередити розвиток недуг і насолодитися приємним смаком напою, але і омолодити свій організм!

100 г кунжуту заповнить добову потребу організму в кальції! І кальцій цей дуже легко засвоюється. Рекомендується давати кунжутне молоко дітям: можна приготувати молочно-банановий коктейль. Їм це обов’язково сподобається! І це дійсно корисно для організму, що росте, кістки якого вимагають постійного зміцнення.

Один стакан такого напою в день зміцнить кістки, оздоровить весь організм, допоможе впоратися з переїданням і шаленою тягою до десертиків!